1 Mart 2009 Pazar

KEŞİF GEZİSİ


Bu gün arıcı arkadaşım Sezai ile birlikte Sakar deresinde keşif gezisi çıktık. Bu sene Mahmudiye'de kar yağışı az olduğundan kar manzaraları çekmek için Sakar deresine giderken geçtiğimiz hekimdağ(Bozdağ) her zaman ki gibi kış mevsimi hüküm sürmekte. Bu son yağan kar yağışı bu bölgemizde çok etkili olduğu belli oluyordu.


Günün anısına karlı çam ağaçları ile birlikte fotoğraf çektik. Çevrede bol kar olmasına rağmen yol tamamen açık olduğundan rahat bir yolculuk yaptık.


Bu yolculuğun sanunda Sakar Deresine varıldığında ise güneşli bir hava ile karşılaşmamıza rağmen, hava yine de soğuktu. Güneş bulutların arasından çıktığında ise hava ısınıyor, bulutların arasına girdiğinde ise hava birden değiştiği halde, yine de az da olsa arı uçuşu vardı.



Sezai arkadaşımızın arılığını kontrol ettik. Yukarıdaki ve aşağıdaki arılık resimleri arkadaşın arılığından görüntüler.



Yukarıda ki resimde iki tane bağdem ağacı var. Ön tarafta bulunan bağdem ağacı hiç çiçek açmamış olmasına rağmen arka tarafta bulunan bağdem ağacı tamamen çiçeklenmiş durumda.




Bir kısım badem ağaçları da çiçeklenmek üzere benim arıları getirmemi bekliyorlar her halde.



Çok olmamakla birlikte bazı bağdem ağaçlarının tam olarak çiçeklenmesi o ağaçların cinsi ilgili olduğunu tahmin ediyorum. İki tane yanyana badem ağacı bir tanesi yukarıda görüldüğü gibi tam olarak çiçeklenmiş, yanında bulunan bir başkası da hiç çiçek açmamış. Arazide yapılan yürüyüş sırasında ise ilgimizi çeken bir başka konu da arazide çiçeklenme olayı henüz gerçekleşmemiş, az da olsa yeni yeni çiçeklenme başlamış.

6 yorum:

MURAT AKIN - ARICI dedi ki...

Bünyamin Bey:
Hem kış hem bahar manzaraları hoşuma gitti.
Yerdeki çiçeklere de bakmalısın. yerde beyaz ballıbabalar vardır onlar çiçek açmışmı onlarada bakmalısın.

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Merhabalar bünyamin bey,maşallah sen bendende çok gezıyorsun gördugum kadarıyla,bana derlerdi araban ballamı çalışıyor diye,bende size diyorum.

Fazla geç kalma,Muhsin hoca erken götürünki arılar çiçekleri ögrensin dıyordu hatırlarsan.

Sezonun hayırlı olsun,saglıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Bünyamin bey,badem çiçeğinde arı göremedim.Hava soğukmu arımı yok bölgede.Kış manzaraları ayrı bir güzel.Bu güzelliklerin sezona yansıması dileğiyle.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Arkadaşınızın arılığına maşallah diyelim, abi, o bölgede senin arılara nektar kalacakmı o kadar kovanın yanında?

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Bünyamin Bey.

Maşallah arıları dizmiş savaşa hazır ordu gibi bekliyorsunuz.Keşif yapmakta çok akıllıca.Ne de olsa takdiğinizi ona göre belirleyeceksiniz.Gazanız mübarek ola...

Adsız dedi ki...

iklim müsade ederse devamı gelirse yağışların onada yeter banada yeter.bal akımı olmazsa bir kovanada yetmez. bal akımı olduğu zamanda 1000 kovanada yeter.