8 Mart 2009 Pazar

YAĞMURLU CUMARTESİ

Cumartesi günü arılıkta yapılacak çok iş olduğundan erkenden arılığa gitmeyi düşünmüştüm. Ama elde olmayan sebeplerden dolayı biraz geciktim. Cuma günü Mahmudiye'de olan fırtınadan burası da nasibini almış.

Kovanların üstlerine ağırlık olarak taş koymuştum. Bu uzun ruşet kovanın üstüne 11 cerçeveli (çerçeveleri küçük) küçük ruşeti koymuştum. üste koyduğum kovanı, aşağıdaki uzun kovana aktaracaktım o yüzden bu şekilde bırakmıştım. Rüzgar kuvvetli olunca kaygan olan kapak saçının üstünden kayarak arkaya düşmüş, altındaki kovan da devrilmiş. Neyse hasar zarar yok.

İlk iş kovanları toparladım, uçuş tahtaları devrilince kapanmış dolayı ile uçuş deliği de kapanmış öncelikle uçuş deliğini açarak kovanları düzelttim. Kapaklarının açılmaması büyük bir şans tabi. Daha sonra da yukarıdaki kovanı aşağıya aktardım. Aşağıdaki kovan çift analı oldu. çok büyüktü zaten bir ana için. Hayırlısı. Kovanın üstüne koyduğum taşlar da yukarıdaki fotoğrafta görülüyor. Buna rağmen şiddetli rüzgar devirmiş. Bundan başka bir iş yapamadım zaten yağmur yağmaya başladı. Bende işleri pazara bıraktım. Bu gün pazar ama foto yok. Haber de başka güne nasip olursa.

2 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Geçmiş olsun diyelim allah kötüsünden korusun anlaşılan sezon başlamış arıların saglıklı kovanların balla dolsun
kolaygelsin

İlhami Uyar dedi ki...

Bünyamin bey geçmiş olsun,neyseki hasar yok denecek kadar az bu sevindirici,kolay gelsin.