19 Nisan 2009 Pazar

MEYVE AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI


Mahmudiye'de meyve ağaçları çiçek açtı. Meyve ağaçlarının resimlerini geçen perşembe günü çekmiştim. Daha sonra da dereye yolculuk hafta sonunu derede geçirdim.



Yukarıdaki resimdeki kuş ismini bulmuyorum ama çok güzel ötüyordu. Bu sesi çıkartan kuşu merak ettim, ağaçların altına doğru yürüdüm. Baktım kayanın üstünde durmuş ötüyor. Hiç kaçmadı beni gördü ötmeye devam, yanında da eşi galiba aynısından bir tane daha vardı. Günün erken saatlerinde onun nameleri ile çalışmaya başlıyorum arılıkta.

Sabah çayımı yine közde demledim. Arılıkta kalmanın nimetlerinden de faydalanmak gerek. Bu gün pazar sabah erkenden kalkıp şöyle bir dolaştım. Ayakkabılar ve pantalonun paçaları ıslandı otların üzerinde gezerken güzel bir çiğ düşmüş. Bu gün iyi bal gelir diye düşünmüştüm, öyle de oldu. Bu gün arı nasıl çalışacağını şaşırdı desem abartmış olmam galiba. Süper bir gündü.




Küçük kovanımızda 20 çerçeve var ama yine de meme yapmış. Geçen sene bu kovanda kışladı, Tabi 10 çerçeve vardı, bahara 8 çerçeve olarak çıktı. Süper gidiyor bakalım hayırlısı. Benden oğul çıkarsa bu kovandan çıkar, herhalde.


Bu iki resim de aynı küçük ruşet kovanın çerçevelerinin yakından çekilmiş fotoğrafları. Tabi fotoğrafta kaldı, öğleden sonra kovan bölündü ve büyük kovan de eve getirdim. Tekrar bir tadilat yapmam gerekiyor. Çok büyük ikiye veya üçe bölüp küçültülecek.






Herkes kovanlarına kat atıyor. Bende küçük ruşet kovana attım. Büyük kovanın soltarafındaki bölüm 11 çerçeveli fotoğraftaki kovana aktarınca kovan çerçeveleri almadı, bende katı koydum o şekilde çerçeveleri kovana sığdırdık. Normal kovanlarda henüz kat atmış değilim. Önümüzdeki hafta nasıl olur onu bilemiyorum.



Geceleri de komşumuz ve çevremizdeki arıcılarla Sarıcakaya Aile Çay Bahçesi'nde oturduk. İyi bir sohbet oldu. Mehmet Emin Beyi de tanıma fırsatı buldum. Arıları çalınmış, üzüntülü bir durum tabi ama maalesef bu gibi durumlar yaşanıyor. Hiç olmasa daha iyi ama olmuş, neyse tanıdığım kadarı ile iyi birisi onu seven arıcı arkadaşları da çok; gereği yapılacaktır. Hayırlısı olsun. Fotoğrafta soldan sağa; Ben, İsmail Bey, Mehmet Emin Bey, Sezai Bey ve Sarıcakaya İlçe Tarım Müdürümüz Mehmet Akif Bey.

2 yorum:

MURAT AKIN - ARICI dedi ki...

Bünyamin Bey:
Ormancı Mehmet Emin'i tanırım geçmiş olsun dileğimi ve selamlarımı iletiniz.
Saygılar.

İlhami Uyar dedi ki...

Bünyamin bey böyle olumsuzluklar bizleri üzüyor,Mehmet Emin beye geçmiş olsun dileklerimi iletirseniz sevinirim,çalışmalarınızda başarı dileklerimle,hoşca kalın.