29 Mayıs 2009 Cuma

ÇAM AĞACINDAN OĞUL ALIMI

Erhan ağabeyin oğulları bu gün bir tanesi kolay bir dala bir tanesi de yukarıda görüldüğü gibi çam ağaçının tepesine çıkmış. Aşağıda olanı kovana koymuş. Çam ağacının tepesindeki oğulu almak için telefon etti. Hemen gittim ağaca tırmanıp oğulu kaçırmadan aldık.

Ağaca uzun bir merdiven dayamamıza rağmen yine de zor yetiştim. Önce oğulun tutunmuş olduğu dalın altında bulunan küçük dalları keserek temizledim. Daha sonra oğul olan dalın fazlalıkları kestim ve en son olarak aşağıda görüldüğü gibi oğulun tutunmuş olduğu dalı Erhan ağabeyin yardımı ile kestikten sonra yavaş yavaş aşağıya indim.




Yere yaklaşınca elimdeki dalı Erhan ağabeye verdim ve aşağıya inerek, Önceden hazırlamış olduğu kovanın içine silkti, bezi örtüp kapağı kapattık. İşlem tamam. Geriye 9 adet boş kovan kaldı. Bakalım onları da doldurabilecek mi?.




Bahçemdeki karakovanın bu günkü çalışması, bana bir süpriz yapıp oğul mu çıkacak diye baktım ama yok çıkmadı. Bu sene arkadaşların kovanlarından çıkan oğulları almaya yardım ederek oğul alma zevkimizi tatmin ediyorum hayırlısı. Benim karakovandan da bekliyorum ama inşallah çıkarsa yakalarım.


Bahçemdeki karakovan.

2 yorum:

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Maşaallah iyi cesaret bereketli olsun karakovanında oğul verir bereketli olur usta
selamlar

muratakın dedi ki...

Sayın Bünyamin Bey:

Oğul alma zevkini mi?
Yoksa çoçukluğunuz aklına gelip ağaca tırmanma zevkini mi?