14 Ağustos 2009 Cuma

KOVANLAR BAHÇEYE TAŞINDI

Kovanları bahçeme 11 Ağustos 2009 da, taşıdım. Bu sene nasip olrsu bahçede kışlayacaklar. Bahçeye taşıdım ama bahçe tarımar oldu. her yer kovan oldu. Arılıkta daha 22 adet kovan kaldı. Onlarıda bahçenin bir kenarına sıkıştırabilirsek çok iyi olacak.
Karakovan ustası, Ustam H.Ömer Ağabey İlçenin dışında bulunan arılığıma birlikte gittik. Arka planda kalan ayçiçek tarlası arılığın tam altında, arılık görünmüyor.

Sırtımızda taşıyacağımız aklıma gelmezdi. Böyle olacağını bilseydim, zayıf bölerdim arıları, güçlü bölme olunca ağırlıkta biraz fazla olmuş. Nadas tarlada biraz daha ağırlaşıyor tabi. Kovan ağızına taşıma esnasında bulaşık teli sıkıştırdık bu sayede havalandırma problemi yaşamadık.

Hacı ağabeyin bölünen kovanlarını benim dışarıda bulunan arılığa götürdük. Arılığa gideceğimiz nadas tarla ikilenince aracımız tarlanın başında zorlanınca orada durduk. Bu sayede Doğu Karadenizde arıcılık yapanlar bilir, Arazi şartları nedeni ile kovanlar omuzlarda taşınırmış, bizim aracımız baktık batacak biz de kovanları sırtımıza alarak arılığa taşıdık. Bu sayede oradaki arıcı arkadaşlarımızın ne zahmetlere katlandığını bire bir yaşamış olduk. Tabi onlar kadar olmasa da. Çünkü bizim arazimiz düz sayılır.

Bu da ruşet kovan diğer kovanlar da böyle olsaydı keşke.






Arıları indirdikten sonra bahçeden görüntüler. Çok güzel oldu, arı süper çalışıyor. Ağaçların gölgesi olduğundan öğle saatleri haricinde kovanlar gölgede kalıyor. Klima görevi yapan arı yok hepsi işinde gücünde çalışıyorlar.


Aşağıda video çekimi yavru uçuran kovan.


1 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

bünyamin bey arıyı bahceye taşımışsın bir yerde iyi 0lmuş hem bakımı kolay hemde insanın malı başının altında olması iyi olur biraz yorulmuşsun ama sonra iyi olacak ne zaman arı desen git bak zevkini çıkar kolaygelsin