20 Mayıs 2011 Cuma

MAYIS AYI YAĞMURLU GEÇİYOR

Yağışlı bir Mayıs ayı yaşıyoruz. Bu gün sabahtan hava kapalı, öğleden sonra ise yağmurlu geçti.


Arılarımız yapmış olduğum suluktan, su taşıyorlar. Onlara temiz su dolduruyorum burayı sevdiler. Hiç değilse temiz su aramaya uzağa gitmesinler. Suyu onlara getirdim.
Köpeğim yağmuru sevmiyor. Yağmurlu havalarda evinden dışarıya çıkmıyor.



Zerdali ağacından görüntüler. Kırağı yaktı ama yine de aşağılarda kalanlar yetecek gibi görünüyor.


Çayırda gezen yarış atları yanlarında da tayları mevcut. Bunlar doğuştan insana yakınlar galiba fotoğraf çekmek için makinayı elime aldım. Yakından çek dercesine yanıma yaklaştı.


Suyun içine düşmüştü aldım elime kurumasını beklerken birkaç resim aldım. Kurulanınca elimden uçtu gitti.

Yeğenim Fatih Arıların yanında olduğumu öğrenince bisikletine atlayıp gelmiş. Bir de arıların içerisine girse. İleride o da olur inşallah.

Havalar yağışlı gidiyor. Kısa süreli de olsa ara sıra güneş yüzünü gösterince arılık bu şekilde şenleniyor.


Kanola mı? Hardal mı? neyse kuşlar tarafından tohumları getirilmiş sanıyorum. Çok güzel çiçek açtı açmaya da devam ediyor. Bu sene nasip olursa tohumlarını alacağım, boş kalan yerlere Sonbahar'da ekmeyi düşünüyorum. Ne zaman yanına varsam üzerinden arı eksik olmuyor.



Yukarıdaki resimler bu kovandan, biraz fazla abarttım galiba. Yukarıda görüldüğü gibi ana memesi yapmaya başlamış. Ana arıyı kontrol ettim yok. Çok kalabalık göremedim dedim tekrar konrol bu sefer günlük yumurta aradım yok. Bakım esnasında anaarıyı düşürmüştüm yere elimle tekrar kovana attım fakat demek ki sakatlamışım. Hayırlısı olsun. Çareler tükenmez böldüm 3 tane kovan yaptım. Bu kovan boşaltıldı, bir daha arı koymamak üzere, Atölyeye gidecek orada uygun bir şekle sokarım artık.



Mehmet Ağabey torunun köpeği panzer ile yakaladım onları. Çok güzel maaşallah gözlere bak.
Ruskurt köpeği veya aski diye bilinen cinsten.


Bu gariban köstebek karışmış buraya birileri tarafından bahçeden yakalanarak getirilmiş, kahvenin önüne video sunu da çektim. Değişik bir canlı, gözleri yok yeraltında yaşıyor.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

dayı köpekler güzelmiş :)

Adsız dedi ki...

kimindir o güzel hayvan