7 Mayıs 2009 Perşembe

ZİYARETLER

Bu gün deredeki son günlerimize yaklaşırken, Arıcı dostlarımızı ziyaret ettim. İlk olarak İlçe Tarım Müdürümüz M.Akif Beyi makamında ziyaret etmekti, fakat kendisi de arılığına gitmek için hazırlanıyormuş. Beraberce M.Akif Beyin arılığını dolaştık. M.Akif Bey ve arılığı. Arılıktan ayrılıp Sarıcakaya'ya dönerken yolda Eski arıcılardan Ali Osman Beyin motorunu görünce arılıkta olduğunu tahmin ederek onun da arılığına uğradık.

M.Akif Bey ve Ali Osman Bey, Eski arıcı Ali Osman Beyi arılıkta çerçevelere mum bağlarken bulduk. Zamanı geldi, bu günün işini yarına bırakmamak lazım diyor. Arı gibi çalışıyor maaşallah Sarıcakaya'ya gelen arıcılar Ali Osman Beyi bilirler, herkese yer gösterme konusunda elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyor.

Ali Osman Beyin arılığından ayrıldık yola çıktık. Karşımızdan bir arıcı daha geliyor. Mehmet Emin Bey ellerinde birer çerçeve ballı petek "ne yapacaksın ballı Petekleri" diye sorduk. Öğrendiğimize göre bu gün bir oğul almış birisini ona verecekmiş diğerini de balı az olan kovanına. Oğul kovanını ham petek vermesini söyledim. Öyle de yine de bir tane ballı petek vereceğini söylemesi üzerine, Mehmet Emin Beyi alarak bu sefer tekrar geriye Mehmet Emin Beyin arılığına gittik.

Arılıkta yapılacak işler vardı, tabi Mehmet Emin Beyi Arılığında bırakarak, Sarıcakaya'ya döndük. Müdür Beyin öğle tatili de bitmişti, O görevinin başına ben de arılığıma döndün.

Çalışmaya devam en son olarak da larva transfer ettiğim kovanı kontrol ettim. Durum gayet iyi gözüküyor. Hayırlısı. Bir günü daha bitirdim. Akşam dönüş yolunda Habil Beyin arılığının yanından geçerken sadece korna çalmakla yetindim. Fakat Eskişehir'e geldiğimde telefon ve telefonun diğer ucunda Habil Bey "Korna çalıp geçmekle olmaz taze çay demlemiştim" diyor sağolsun ama gitmem gereken bir yol ve Eskişehir'de bekleyenler olduğu için uğrayamamıştım. Durum izah edince o da anlayışla karşıladı. Nasip olursa Cumartesi Pazar olur dedim. Hayırlısı olsun.

3 yorum:

muratakın dedi ki...

Sayın Bünyamin Bey:

Aliosman yakalamışsın, ayrıca ormancı Mehmet Emin de iyi arıcıdır.Sarıcakayanın tanınmış arıcılarıdır.

çevreye bakarsan bal özü akışı iyi olacağına benziyor.

Saygılar.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Durum güzelleşti şükürler olsun hocam.
SAYGILAR

HB dedi ki...

Gözlerime inanamadım. Nihayet 1 kovana kıyılmış demek ki!