9 Mart 2011 Çarşamba

BALIKESİR TARIM FUARI

5 Mart Cumartesi günü sabahın erken saatleri, Mahmudiye Ziraat Odası'nın Balıkesir Tarım Fuarına düzenlemiş olduğu geziye gitmek için ilk hazırlıklar yapılıyor.

Geziye katılacak olan çiftçiler erkenden buluşma yeri olan. Ziraat Odasının önünde toplandı.

Otobüste Ziraat odası görevlileri son yoklama yapılarak sabah ezanı ile birlikte yola çıkıldı. Yolumuz Balıkesir İli tahmin edilen süre saat 10.30 gibi Fuar alanın da olunacak, şekilde hazırlıklar yapıldı.

Ali YILMAZ Ziraat Odası yönetiminden. Genç, büyük çiftçi ve aynı zamanda girişimci. İlçemizin önemli simalarından. Otobüsün önünde personel koltuğunda, yolculuk yapıyor.


Yolda ilerledikçe gün ağarmaya başladı. Bazı çiftçi arkadaşların çok erken kalkıp işleri tamamlayıp bu geziye katıldıklarından, yorgunluk belirtileri görülmeye başladı. Neyse fuara varmaya daha çok zaman var. Oraya kadar dinlenirler nasıl olsa.

Yolda ihtiyaç ve kahvaltı molası verildi.

Saat 10.40 sıraları Balıkesir Tarım Fuarının önünde bulunuyoruz. Otobüsümüz için park yeri arıyoruz.


Ali YILMAZ ve Ziraat Odası görevlilerinden Halil, Ellerinde Makineler, otobüsten inenleri fotoğraflıyorlar.




Ziraat Odası Başkanımız Erol Bey, ortada İlçemiz büyük çiftçilerinden İsmail SEVİM ve en soldaki onun oğlu.


Balıkesir Bal üreticileri birliğinin fuarda açmış oldukları stand. Arı ürünleri satılıyor. Aynı zamanda Arı Yetiştiricileri Birliği de stand açmış fakat fotoğraf iyi çekememişim o yüzden oraya ait fotoğraf yok. Fakat ikisi de aynı aşağı yukarı, Arı yetiştiricilerinde bir kaç çeşit kovan vardı.



Ziraat Odasının ve İlçe Tarımda görevli iki bayan ziraat mühendisimiz ve Ali YILMAZ CANDEM firmasının yetkilisinden bilgi alıyorlar.


Ziraat Odası Başkanımız Erol Bey ve İsmail SEVİM fuar gezisi sırasında bu sene tarlalarda çok sıkıntı veren farelerden dolayı fare zararlısına karşı kullanılan ilaçların bulunduğu stand da görüntüledim.


Fuar da en çok ilgimi çeken bu küçük bahçe traktörü, büyük bir traktör gibi her şey mevcut fakat biraz küçültülmüş şekli ile. Meyve bahçeleri ve seralarda kullanılmak üzere yapılmış galiba en çok çocuklar sevmiş ki fuarda bulunan çocuklar üzerinden bir türlü inmiyorlar. Bir ara bu fotoğrafı alabildim. Hiç boş kalmıyor.






Bir de bu Japon portakalı imiş Eskişehir'den geldiğimi söyleyince, görevli "sizin oralarda olmaz" deyince bende "fotoğraflarını alırım" dedim. Çevredekilerin yüzlerini görmeliydiniz.


Fuar hatırası çektirmeden olmaz dı. Yanımda bulunan bizim mahalleden Halim OBUZ soğan yetiştiricisi. Elimdeki poşette ise fidanları aşılamak için aldığım, aşı makası, aşı bağı ve aşı macunu var. Fuardan yaptığım alış veriş bu kadar.

Bu görüntü fuar alanın önünde bulunan çimenlerin içinde bulunan çiçekler. Arı uçuyor, bu çiçekleri ziyaret ediyor.


6 Mart Pazar günü akşam üzeri ilçemizde kar yağışı başladı. Aslında yarın bekleniyordu ama bir gün önce geldi.


7 Mart Pazartesi sabah erken saatleri İlçemizde karla karışık yağmur yağmaya başladı. Yağmur yağan karları da eritmişti. Yerler kar tutmayacak derken.



8 Mart Salı sabahı bu manzaralara uyandık. Kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Yarın da devam edeceğini söylüyor hava raporunda. Okullar iki gün tatil, iki gün daha tatil olabilir.


Her yer bembeyaz çok güzel oldu. Çiftçilerimizin yüzleri gülüyor. Daha önce de yazmıştım, burası çiftçi memleketi kar bereket, güzellik buralarda.



Ağaç dalında bulunan kumru (gugukcuk) kuşu, her taraf karla kaplanınca kara kara düşünüyor her halde. Eşi de vardı beni görünce uçtu, onlar için betonun üzerini temizleyip onlara yem bıraktım oradan karnını doyuracaklar inşallah. Onların yanın da serçeler ve diğer kuşlar da faydalancak.

Bu fotoğraf da akşüm üzeri çektim kar yağışı devam ediyor. Belediye görevlilerince temizlenen cadde tekrar kar tutmaya başladı, hava da soğudu gece olunca buz tutacak gibi görünüyor.

6 yorum:

HB dedi ki...

Benim memlekete giderken bir haberimiz olsun ağam...

Güzel etkinlik olmuş.

Kar görüntüleri ise çok hoş, Es-Es'te sadece soğuğu var.

MURAT AKIN - ARICI dedi ki...

Bünyamin Bey:

Dikkatimi çeken bir şey çiftçiler gençleşmiş sevindirici bir durum.

Kar yağışı iyi olmuş bu yıl verimi iyi yönde etkiler diye düşünüyorum.
Bal tenekelerini fazla al.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

bunyamın abi
sayende bayağı bilgilendik
sağol varol
başarılar

mahmudiyearicilik dedi ki...

Murat hocam ben de sizin gibi düşünüyorum. Çiftçilikte yaş ortalaması bayağı küçülmüş, yada ben yaşlanmışım. 40 kişilik otobüste benden büyük 4 kişi vardı. Fakat hepsinin babalarını tanırım. Gençler bu işi daha iyi tekniklerle yapıyorlar. Yenilikleri takip ediyorlar. Dönüş yolunda ise Konya'da yapılacak olan tarım fuarına yapılacak gezinin hesapları yapılıyordu. Oraya katılımın daha fazla olduğundan konuşuyorlardı.
saygılar.

ÇAYLI dedi ki...

slm sizin icin verimli bir gezi olmuş yenilerine diyelim ..

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

Selam usta
Blogum bu gece açildı (dns ayarları)fuarlar insanların bilgilendirmek için faydalı bir çalışma,kış şartları bizim buralarda da aynı idi artık düzelmeye başladı,işlerde başladı sayılır Allah cümlemize kolaylıklar versin selamlar